dijous, d’octubre 19, 2017

L’Assemblea Nacional Catalana i Òmnium Cultural enceten una nova etapa de mobilitzacions

Dimarts, 17 Octubre, 2017
Les dues entitats han fet pública una nova onada de mobilitzacions per exigir democràcia, internacionalitzar el conflicte i també per defensar els resultats del referèndum de l’1-O.
Agustí Alcoberro, vicepresident de l’ANC, i Marcel Mauri, portaveu d’Òmnium Cultural, han encetat aquest matí un nou calendari de mobilitzacions. La finalitat: defensar la democràcia, la llibertat, internacionalitzar el conflicte i defensar els resultats del referèndum del passat 1 d’octubre.
Rodejats de membres de l’Assemblea i d’Òmnium, Alcoberro ha informat que tant Sànchez com Cuixart han tingut, ja avui, la visita dels seus advocats, i han dit que estan “forts, serens i convençuts del paper que els pertoca jugar”, tot reiterant que no han comès cap tipus de delicte, i que la causa està “polititzada” i la raó de ser de la causa és “aturar el moviment cap a la República Catalana”, però també generar por i escapçar el moviment independentista i les seves entitats.
Alcoberro ha advertit que es podria donar el cas que les entitats fossin il·legalitzades, però aquest escenari convertiria Espanya en un regne amb escassa qualitat democràtica, més propis d’una dictadura. De fet, el vicepresident ha considerat que Sànchez i Cuixart són “hostatges polítics” amb l’única finalitat d’atemorir el moviment independentista i escapçar les entitats. Tot i això, ha deixat clar que l’organigrama no es modificarà, perquè només els socis de l’entitat poden canviar el seu president, i no cap jutge, si bé ha anunciat mecanismes per garantir un bon funcionament de l’entitat si la detenció s’allarga.
Al seu torn, Mauri ha descrit la situació com a greu, especialment a partir de la detenció dels presidents de les entitats, motiu pel qual defensen passar a una nova escala de mobilitzacions que serveixin per dotar a la gent de la “força directa” perquè puguin canviar les coses. Per això, ha dit, en els propers dies aniran parlant amb agents socials i econòmics per convocar noves mobilitzacions que serveixin, també, perquè l’estat espanyol, però també la comunitat internacional, “reaccionin”.
Noves mobilitzacions
Aquesta tarda està prevista la primera mobilització. Serà a la cruïlla entre Passeig de Gràcies i la Diagonal de Barcelona, i es demana a la ciutadania que hi assisteixi amb una espelma i amb un llaç groc en homenatge als dos presidents detinguts.
Aquesta, però, no serà l’única mobilització. La segona serà dissabte. Si bé encara no se n’han donat gaires detalls, sí que s’ha fet públic que serà multitudinària, i que començarà a les 17 h, als Jardinets de Gràcia.
Aturades arreu del país i concentracions arreu d’Europa
Durant el dia d’avui ja han anat sorgint mostres de solidaritat amb les dues entitats. A les 12 h del migdia, moltes empreses han secundat l’aturada proposada ahir, i han parat la seva activitat i els treballadors han sortit al carrer en protesta per les detencions efectuades ahir. A la seu de l’Assemblea, els treballadors, però també vianants, han sortit amb cartells amb el lema “Llibertat Jordis” per protestar.
El ressò de l’empresonament de Sànchez i Cuixart també ha estat internacional. Per aquest motiu, diverses territorials de l’ANC d’Europa han organitzat concentracions. Al migdia, Brussel·les n’ha acollit, a la Plaça de Luxemburg. Durant la tarda, però, se n’han produït més. Berlín, Budapest o Londres n’han estat algunes.

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada