dimecres, de setembre 30, 2015

ELS RESULTATS DE LES ELECCIONS DEL 27S





1 - Per què hem d'estar contents?

Perquè Junts pel Sí i la CUP han aconseguit 72 escons i el procés cap a la independència continua, perquè hem guanyat en escons i en vots. No hi ha cap candidatura que hagi obtingut més escons ni més vots que Junts pel Sí (62 escons; 39,54% de vots), la candidatura guanyadora. Si hi afegim la CUP (10 escons; 8,20% dels vots) tenim 72 escons i el 47,74% dels vots a favor de la independència.  
La segona candidatura C's ha obtingut 25 escons i el 17,93% dels vots. Estaven molt contents pels resultats i ho podien estar perquè han pujat molt des del 2012. Semblava que haguessin guanyat, però han aconseguit menys de la meitat dels escons i dels vots de Junts pel Sí.

Un altre detall important. No hi ha cap de les combinacions possibles de les altres candidatures que superi ni els escons ni els vots independentistes.
Per exemple; C's + PP sumen 36 escons i el 26,43% dels vots, la meitat dels nostres escons i poc més de la meitat dels nostres vots.
CSQP + PSC sumen 27 escons i el 21,68% dels vots, menys d'una tercera part d'escons i menys de la meitat dels vots.
De tota manera, també és cert que després de tants d'esforços esperàvem uns resultats millors, però això no invalida que hem guanyat les eleccions i que estem legitimats per desenvolupar el nostre full de ruta.
Hem d'estar contents també perquè han votat a favor de la independència 1.957.348 vots, la xifra més alta de la nostra història.

2 - Vots o escons?

No caiguem en la trampa. En unes eleccions al Parlament de Catalunya només compten els escons. Tenim 72 escons i tenim la majoria absoluta del Parlament (total 135 escons).
Per a comptar percentatges de vots s'hauria d'haver fet un referèndum (que no hem pogut fer) on només hi hauria les opcions de Sí o No a la independència. El 27S hi havia diferents candidatures i en aquestes condicions els vots del Sí i els del No es dispersen entre les candidatures.
Diuen que hem perdut perquè no hem aconseguit el 50% dels vots. Tinguem en compte que el PP governa a l'Estat espanyol amb majoria absoluta d'escons (186 sobre 350) amb el 44,6 % dels vots. No arriba al 50%.
El referèndum el farem. El nostre full de ruta preveu votar en referèndum la nova constitució catalana.

3 - Tots els vots que no són del Sí s'han de comptar com a vots del No?

És una altra trampa, perquè compten els vots de CSQP com a vots del No. Aquesta candidatura està a favor d'un referèndum i no està d'acord que es consideri que estan a favor del No a la independència.
Si sumem estrictament els escons i els vots de les candidatures del No tenim en escons i vots:
C's + PSC + PP = 52 escons i el 39,17 dels vots.

Per tant,
A favor del Sí: 72 escons i el 47,74 % dels vots.
A favor del No: 52 escons i el 39,17% dels vots.

Amb aquests resultats encara diuen que els independentistes hem perdut!!


Per a més informació:
Editorial de Vicent Partal:


Comunicat de l'Assemblea Nacional de Catalunya:
COMUNICAT ANC (28-05-2015)








Rafel Castellanos i LLorens
Comissió de Comunicació AT Sant Andreu
Assemblea Nacional de Catalunya

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada