dimecres, de juliol 22, 2015

LA VIA LLIURE A LA REPÚBLICA CATALANA

L’Onze de Setembre encarem la mobilització més important de la nostra història: la Via Lliure a la República Catalana. Omplirem la Meridiana formant un immens mosaic blanc que dotarem de color; símbol del país nou que hem de construir entre tots a partir del 27 de setembre, on tot comença.

Entre tots, convertirem la Via Lliure en l’onada d’il·lusió que ens portarà a una majoria independentista el 27S. I, per fer-ho possible, cal que sigui la més multitudinària de la nostra història. 


Ara és l’hora! L’11S omplim el carrer, el 27S omplim les urnes!

Els deu eixos de la campanya d’estiu, presents amb actes participatius a tot el territori i que volen ser l’arrel dels valors de la República Catalana, confluiran a l’Avinguda Meridiana de Barcelona i avançaran fins a les portes del Parlament, seu de la sobirania nacional. Començarem, junts, un país nou. Perquè entre tots estem construint el país que volem…

Apuntat'hi, i recorda que la Territorial de Sant Andreu organitzem els trams 1-2-3-4-5-6.DUBTES

Per què haig de tornar a sortir al carrer?
L’Onze de Setembre, la Meridiana ha de ser l’onada d’il·lusió que ens porti a aconseguir una majoria independentista el 27S i, per tant, hi hem de ser tots. No hi ha lloc pel cansament i pel desànim quan som a les portes de començar el camí cap a un país nou! I és imprescindible omplir la Meridiana per arrencar amb força la cursa cap al 27S. Només així generarem una onada d’il·lusió imbatible. La Via Lliure, a més, tindrà més contingut polític que mai, ja que ens mobilitzarem per iniciar el procés constituent cap a la República Catalana. Comencem a construir un país nou. La Diada d’enguany ha de ser la definitiva, la darrera Diada pel país nou, la més multitudinària de les que hem fet fins ara. La Via Lliure a la República Catalana ha de ser el pas definitiu per garantir l’èxit de les que seran les eleccions més determinants de la nostra història: les que ens conduiran a la independència.

Què són els eixos? Què simbolitza el punter?
La campanya d’estiu prèvia a l'Onze de Setembre té un paper fonamental a l'hora de mobilitzar i garantir l'èxit de la Diada. Enguany serà més potent que mai perquè, a més, ha de ser la precampanya per a les eleccions del 27S i servirà per consolidar el missatge que la independència és l’única oportunitat per construir un país nou i millor. La campanya es fonamenta en l’acció al voltant dels deu eixos de la República Catalana, que seran l’element vertebrador de la Diada del 2015. Amb aquests valors (i amb la tasca de les assemblees territorials) s’omplirà de contingut la independència i la futura República Catalana, fent arribar a tots els municipis de Catalunya el missatge del sí. El punter és la icona de la Via Lliure. Indica que sabem què volem i com aconseguir-ho: una ruta cap a la independència passant pel 27S! Es visualitzarà amb els “punters humans” que es faran durant l’estiu enfocant al Parlament de Catalunya, i serà present a la Meridiana també l’Onze de Setembre.

Com puc aconseguir un punter per l’11S?
- Amb el pack de la Via. A més de la samarreta de l’Onze de Setembre i d’altres complements, tindràs un punter genèric perquè el puguis pintar del color del teu eix.
- Als actes nacionals de la campanya d’estiu. A cadascun d’ells es repartiran punters del color de l’eix en què es basa l’acte. (Consulta el calendari)
- Fes-te’n un a casa teva del color de l’eix al qual estàs inscrit i porta’l a la Meridiana!
- A la Via Lliure, centenars de voluntaris en repartiran a totes aquelles persones que no n’hagin pogut aconseguir un abans de la Diada.

Per què m’he d’inscriure? No hi puc anar per lliure?
És molt important que cap tram de la Via quedi sense presència de participants. I, per aquest motiu, és imprescindible que tothom que vulgui formar-ne part s’hi inscrigui a través del formulari de la web. Només així podrem assolir el nostre objectiu: omplir la Meridiana amb un immens mosaic blanc que es tenyirà de tots els colors de la futura República Catalana. Si t’hi inscrius, sabràs quins són els trams on encara hi ha places disponibles per omplir, rebràs informació pràctica de com arribar al lloc a temps evitant els embussos, et posarem en contacte amb la gent que et rebrà al teu tram escollit i hauràs ajudat a que el país faci un pas ferm cap a la seva llibertat. Òbviament; no impedirem que la gent baixi al carrer i participi, independentment de si està inscrit o no, ja que com més serem, millor. Però recalquem que la importància de l’acció rau a omplir tot el recorregut. Si aconseguim que la Via sigui un èxit logístic, assolirem els nostres objectius polítics.

És obligatori comprar el pack de la Via Lliure?
L’ANC es finança únicament a través de les quotes dels seus socis i de la venda de productes de l’Assemblea. El material, la comunicació i la logística dels actes que fa arreu del país suposen una despesa ingent; i una de les majors fonts d’ingressos, que permet a l’ANC continuar amb força la seva tasca és el pack de l’Onze de Setembre, consistent en una samarreta i altres complements. Els ingressos del pack són imprescindibles per finançar la Via Lliure i, per tant, és molt important que el compris si pots, perquè estaràs fent-la possible. Evidentment, però, no és obligatori comprar-lo. Tothom ha de ser a la Via, independentment de les seves possibilitats i sigui quina sigui la seva decisió.

Com funcionen les inscripcions?
Per inscriure’t has d’omplir el formulari, apuntar-te al tram indicat i confirmar la inscripció a través del correu electrònic que rebràs. Cal que ho confirmis a través del correu abans de 24 hores per tal que la teva inscripció sigui vàlida. Si en 24 hores no has rebut el correu, voldrà dir que hi ha hagut algun error. Et demanem que, en aquest cas, tornis a fer la inscripció.

Com podem inscriure’ns per venir en grup?
Pots apuntar fins a cinc persones en un mateix correu per poder anar-hi junts. Si sou un grup més nombrós, us haureu d’apuntar per petits grups de cinc, o bé individualment. Si sou una entitat o un col·lectiu (equip esportiu, entitat social, cultura popular, etc.), podeu posar-vos en contacte amb l’assemblea territorial de l’ANC més propera per tal que us puguin inscriure com a grup (caldrà que informeu de totes les dades dels participants). D’aquesta manera, garantireu la possibilitat d’estar tots junts al mateix tram i anar-hi plegats.

Sóc una entitat i vull col·laborar, què he de fer?
La Via Lliure és una acció de país, per tant necessitem tots els catalans amb tota la seva diversitat i inquietuds amb la voluntat de construir un país lliure i millor per a tothom. 
La Via s’omplirà de continguts, dels somnis i de les lluites del conjunt del país i, per tant, és importantíssim que es vegin representats el màxim d’entitats i col·lectius als trams dels eixos corresponents. 
Posa’t en contacte amb orgvia2015@assemblea.cat i ajuda’ns a enriquir la Via Lliure!

Puc canviar d’ubicació?
Si vols canviar d’ubicació, t’has de donar de baixa de la inscripció que hagis fet i escollir una nova ubicació. Et demanem que ho facis així, ja que llavors podrem saber en tot moment si tots els trams estan coberts. Els trams que podràs escollir seran en funció de la teva procedència per tal d’aconseguir el millor repartiment possible.
Recorda que, en donar-te de baixa, també estaràs donant de baixa la resta de persones que hagis inscrit en cas que la teva inscripció sigui col·lectiva.

Si m’he inscrit per lliure, puc inscriure’m després per anar-hi en grup amb gent del meu municipi?
Només serà vàlida una inscripció, per tant et demanem que et donis de baixa de la primera i després t’apuntis a la inscripció col·lectiva amb la qual participaràs.
A quina hora començarà la Via Lliure?
La Via Lliure començarà a les 17:14 hores. Et recomanem que al matí participis als actes institucionals o cívics del teu municipi i que després et desplacis cap a la teva ubicació perquè siguis allà a l’hora de dinar.
Tots haurem de ser allà fins aproximadament una hora i mitja més tard, quan el punter haurà arribat al Parlament de Catalunya i tots formarem el mosaic que, a vista d’ocell, passarà del blanc a tots els colors dels eixos de la República Catalana. És molt important, per tant, que ningú no marxi abans d’aquest moment!
És fonamental que arribis al teu destí amb força antelació. Et recomanem dinar prop del tram assignat, ja sigui en un restaurant o bar proper o bé amb el teu menjar, i que després vagis amb calma i temps suficient fins a la teva ubicació. També et recordem que, a les 15:00 hores, es tallarà el recorregut al pas de vehicles per garantir la mobilitat i la seguretat dels vianants.

Per què he de complir els horaris?
A la Via Lliure hi assistiran moltes persones d’arreu del país, que generaran una circulació de vehicles molt elevada. Per aquest motiu, és clau ser puntuals i escrupolosos amb els horaris per evitar col·lapses i assegurar que tothom és al lloc que li correspon a l’hora adequada. A les 16:00 hores tots hauríem de ser al nostre tram.

Tots els llocs són igual d’importants?
Sí. La Via Lliure serà un èxit logístic (i, per tant, polític) si aconseguim omplir tot el traçat per tal de formar l’immens mosaic que mostrarà al món la nostra força de voluntat.

Quin serà el meu paper aquell dia?
L’11S tindràs un paper protagonista com a participant de la Via Lliure. La teva presència serà imprescindible per formar un immens mosaic blanc (per tant, cal que vinguis amb la samarreta blanca de la Via sempre que puguis) i, quan passi el punter gegant per la teva zona, hauràs d’alçar el punter del color del teu eix formant una gran onada a vista d’ocell que desembocarà a les portes del Parlament de Catalunya.
El punter, el trobaràs al pack de la Via Lliure que ven l’ANC. Si no el tens, el mateix dia 11 hi haurà voluntaris que en repartiran.
Al final de l’acte, tots junts votarem sí a la República Catalana quan aixequem els punters de cop i convertim l’immens mosaic blanc en un de format per tots els colors dels eixos, per mostrar al món que comencem a caminar ja en la construcció d’un país nou. Serà una imatge única a les portes del 27S.

S’organitzaran autocars per arribar a la Via Lliure?
Quan t’hi inscriguis, pots posar-te en contacte amb l’assemblea territorial de l’ANC més propera per saber si organitzen un viatge amb autocar. Si no hi haguessin prou places, coordina’t amb altres persones que vagin al mateix tram que tu i ompliu al màxim permès els vehicles per no col·lapsar les carreteres.

Què fareu amb les meves dades? Per què he de donar el meu document d'identitat?
Les teves dades es tractaran amb la finalitat de gestionar, coordinar, organitzar i informar sobre els actes que es realitzin l’11 de setembre i, en general, activitats organitzades o en què participi l’Assemblea Nacional Catalana. És necessari donar el número de document d'identitat per tal d'evitar duplicitats i assegurar d'aquesta manera que cada inscripció respon a una persona física. L’Assemblea és un moviment cívic de base amb un objectiu finalista: la independència. Per tant, un cop aconseguida la independència ens dissoldrem i les bases de dades seran eliminades. Les teves dades no seran mai traspassades a una empresa ni tindran fins mercantils ni partidistes, i en tot moment podràs demanar-ne la rectificació o eliminació.
 


Si has arribat fins aquí llegint, tens regal mira aquest vídeo. Coordinadora de la Territorial de Sant Andreu de l'ANC

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada