dimecres, de setembre 10, 2014

Avui marxa solemne de torxes fins al Forssar de les Moreres

Avui fa 300 anys que els nostres avantpassats barcelonins varen decidir aguantar fins a les ultimes conseqüències el setge i la defensa de la ciutat comtal, i amb ella de les nostres llibertats, les de tots els catalans. 
Per aquest motiu farem una marxa solemne amb torxes com a homenatge als màrtirs que amb la seva sort varen mostrar al món fins on pot arribar la fe dels catalans. Aixecaren banderes negres en senyal de que no es rendirien i es llaçaren al combat. 
Però no només fou una dissortada derrota, els supervivents varen ser capaços, en mig de la derrota i les penúries posteriors, de mantenir la nostra llengua, la nostra cultura i les nostres tradicions malgrat la tortura, la repressió i la persecució.
És per això que cada 10 de setembre retem homenatge sentit i de dol als nostres màrtirs, en senyal d'agraïment per que no varen defallir en les dificultats per a mantenir la nostra Cultura i la nostra Llengua. Gràcies a tots ells, estem actualment en aquest Procés. Va per ells, els del 1714, els del 1936, i els de tots els anys de repressió que ha patit Catalunya. Som un poble imparable i ho sabem.

La marxa començarà a la Plaça de Valentí Almirall i s'acaba on estan enterrats els nostres Màrtirs al Fossar de les Moreres. Que com hi resa el vers de Frederic Soler (Pitarra)

"Al Fossar de les Moreres no s'hi enterra cap traïdor 
fins perdent nostres banderes serà l'urna de l'honor"

Us hi esperem a tots,
Visca Catalunya Lliure !Adjunto el cartell de la marxa i el recorregut, per si algú es vol afegir en algun tram. 

 La ruta de la marxa: 

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada